söndag 9 juli 2006

aeroflot

Hörde om den hemska flygolyckan i Sibirien i Ryssland. Hundratals döda, många barn. Kunde dock inte sluta tänka på om det var ett av Aeroflots plan.
Jag har åkt till Bangkok två gånger med ovan nämnda bolag. Visst finns det brister, planen är mycket avskalade (det är inte roligt med 14-timmarstur utan vare sig teve eller radio!) och personalen skulle kunna le lite oftare, men Aeroflots dåliga rykte är i många fall obefogad.
Skälet till att jag inte vill åka med bolaget nästa Asienresa beror inte på bristande säkerhet ombord, utan för att slippa vänta 11-12 timmar på Moskva flygplats (har ett helt outtalbart namn). Det första som händer vid inträdet i Ryssland är att de tar ditt pass och din biljett. Passet får du tillbaka. Om du inte frågar om biljetten får du ingen info (Ett visst klockslag ska alla transitpassagerare samlas vid en lucka där man lämnar in sitt pass och därefter får sitt boardingcard). Det finns ungefär 50 sittplatser på hela flygplatsen och du får inte lämna den. Inte en enda person som arbetar där kan något annat språk än ryska eller vet hur man beter sig serviceinriktat. Det enda som finns att göra där är att kolla sortimentet i ett antal likadana tax-free-shoppar eller i några kassa caféer/restauranger. Slutligen är allt brunbeige, slitet och gammalt. Efter att ha tillbringat en timme där vill du aldrig mer resa.

jag lovar att det kommer att sluta likadant till nästa Thailandsresa, det blir att flyga med Aeroflot. 1500 kronor billigare är 7500 baht och för de pengarna kan du leva lyxliv därnere i flera veckor...

Inga kommentarer: