söndag 27 januari 2008

Death of a harvester

Så är det snart dags för tävlingen Årets kock.

Eller ska vi kalla den årets kuk? Eftersom det sedan starten 1983 endast varit EN endaste person med fitta som vunnit. Och hur är det nu det ser ut i folkhemmet? Lagar kvinnan eller mannen mest mat? Påminn mig!

Eller kanske årets kadavertillagande? I och för sig är det inte konstigt att många av rätterna innehåller grädde eller andra mjölkprodukter eftersom den största sponsoren är Arla och att rätterna sedan innehåller muskelslamsor från oskyldiga djur som helst av allt vill ha någon att krama om kan jag inte ens tänka på utan att spy/få ont i magen/gråta.

Varför har de flesta kockar en sådan otrolig köttfixering? Borde inte råvarokunskap premieras vid en tävling att laga mat? Borde inte en av rätterna som lagas vara GI-anpassad, vegetarisk eller åtminstone lite miljövänlig? En sådan kocktävling skulle jag vara intresserad av!

Inga kommentarer: