onsdag 20 februari 2008

Dom dimmiga dagarna (2)

Priserna på kolonilotter chockhöjs läser jag här. Kolonilotten är många stadsbors andningshål. På lotten kan man odla och koppla av. Är kolonierna eller odlingslotterna bara till för de rika som redan har landsställen i skärgården, på Österlen eller i Båstad?

För oss som arbetar är det kanske inte dyrt att betala 7000 kronor för en liten "stuga" med tillhörande rabatt. Men för arbetslösa och pensionärer, som faktiskt har det sämre ställt ekonomiskt SAMT gott om tid, är det faktiskt mycket pengar att betala 7000 per år för en liten lott.

Vissa av kolonistugorna i koloniområdena Tanto södra och Tanto mindre i Tantolunden på Södermalm liknar bungalows. Tänk er några palmer, ett mangoträd och några loppätna gatukorsningar till hundar runt omkring samt en hängmatta, lite rökelse och några tomflaskor beer Chang på verandan på denna. Lite thaivarning. Eller längtar jag bara till friheten?


Årstaviken sedd från Tantolunden mot Liljeholmskajen, i dimma.

Hackspettarna runt Nybohov gillar talgbollar. En tjock gubbe, med risk för diabetes typ 2 (välfärdssjukdom) skrämde dock i väg detta vackra exemplar när han gick ut från sin SUV. Klassiskt köttätarbeteende.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag tycker det är magstarkt att säga att girigheten och pengarna ska styra. Vad gör dom själva???? Dom vill ha det billigt och andra ska betalam det är girigt och egoistiskt det.

gardebring sa...

Egentligen borde det väl anläggas kolonilotter lite längre ut, i närheten av bra spårburen kollektivtrafik. Den centrala marken görs sig bättre som bostäder eller kontor. Utifrån ett rent miljöperspektiv måste vi få in mer människor i central stadsmiljö i Stockholm så att vi kan få ner pendlingstider och bilresor.