tisdag 11 december 2007

Fyllskalle

Förra veckan var min käre J och jag på Systembolaget och inhandlade ett gäng olika julöler. Det var spännande och lite vackert att gå och välja öler utan att tänka på pris. Sortimentet på julöl blir större och större för varje år. Än har jagt inte hittat någon ekologisk. Vandringen i butiken på Regeringsgatan var mycket trevlig tills vi skulle betala. I kassan satt en mycket otrevlig tjej med Kronobergsdialekt i 22-årsåldern som inte bara var okunnig utan också fruktansvärt otrevlig. Eftersom vi köpte åtta olika julöler med minst fyra olika landsursprung hade hon väldigt svårt att räkna flaskorna, så hon räknade fel. Lätt hänt, men då kan man väl i alla fall försöka vara lite trevlig och efteråt be om ursäkt! Att hon knappt inte kunde uttala någon av ölernas namn är i efterhand mest roligt!

Rekommenderas: Jämtlands Julöl (nr 11285) 500 ml för 23,20 doftar och smakar som en riktig julöl ska, nämligen vört.

Mycket mörka Mysingen Midvinterbrygd
(nr 11280) 500 ml för 29,60, med inslag av kaffe och timjan passar bäst utan mat och kanske skall drickas när man inte är allt för mätt!
och Shepherds Neame Christmas Ale 2007 (nr 11247) 500 ml för 24,90 smakar ale med kryddor och ingefära.
Till det veganska/vegetariska julbordet vill jag snapsa Malmö akvavit (nr 70084) 500 ml för 195 riksdaler, där kumminkryddan som akvaviten är kryddad med är odlad i Slottsparken i Malmö. Vackert!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Att du bara vågar läska mig så...

Mart sa...

äh, du dricker väl inte bärs?