torsdag 7 september 2006

Martinas blåbärscheesecake

10 pers.

Botten:
13 digestivekex
150 g margarin (flytande)

Fyllning:
400g philadelphiaost (light)
3 ägg
4 msk fruktsocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk färska eller frysta, upptinade blåbär

Topping:
2dl cremefraiche (lätt)
1 msk fruktsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
citronmelissblad
4 msk blåbär (färska blir snyggast)

Beredning:
Krossa digestivekex (i mortel eller matberedare). Smält margarin och blanda ihop.
Tryck ut degen i en form (med löstagbar botten). Förvara i kyl.

Vispa ost, ägg, socker och vaniljsocker. Blanda ner bär. Bred över kexbottnen.

Grädda i nedre delen av ugneni 175 grader ca 35-40 min. Låt svalna helt, i kyl.

Blanda ingredienserna till toppingen och bred över kall kaka.

Grädda ca 5 min i 175 grader varm ugn, nedre delen. Låt svalna.

Garnera med blåbär och citronmeliss. Ät långsamt och njut!

Inga kommentarer: