måndag 10 november 2008

The Fatville treaty

Intressant om mat i DN.

Svar:
1. Människan har inte alls alltid ätit kött.
2. Diabetiker har förr undvikit socker på grund av att insulinerna var mer långtidsverkande förr. Nu fördöms inte socker längre till diabetiker (med typ 1-diabetes).
3. "Vissa naturfolk" som äter kolhydratfattigt lever ett annat liv än det vi i västländer lever. "Vissa naturfolk" har lägre medellivslängd än vi i i-länder.
4. Många överviktiga har problem med astma och andningsbesvär. Att gå ner till BMI 20-25 räddar inte bara överviktiga personer till lättare andning. Ett normalt BMI gör även att påfrestningen av hjärta, leder och mage minskar.
5. Hög andel skadligt kolesterol (LDL) i blodet leder till kärlsjukdom. Detta medför en ökad risk för högt blodtryck, hjärtinfarkt samt tromboser (blodproppar).
6. Hur trevligt är det att ha en god hälsa när du vet att din kost medför att dina barnbarn och barnbarnsbarn inte kommer kunna andas frisk luft för att du prioriterat att äta miljöfarlig mat före din enskilda hälsa.
7. Jag vill läsa en artikel om hur lchf-kvinnan mår när hon ätit denna "diet" i elva år (veganen har inte ätit något med animaliskt ursprung på elva år).
8. Hur gammal är lchf-kvinnan? Hon ser ut som 65.
9. Genom att äta animaliska livsmedel stödjer du nedhuggandet av regnskog till fördel för betesmark samt slösar på energi och rent vatten. Genom att äta djurdelar stödjer du dessutom den misshandel och död av friska individer som känner smärta samt kan känna rädsla och kärlek, som djurindustrin står för.
10. Står det i någon lag att det är rätt att äta kött? Har Jesus sagt att det är rätt? Vem bestämmer vad som är rätt och fel?

1 kommentar:

Mart sa...

fy fan vad jag är bra!