söndag 31 augusti 2008

Sexual healing

Vad fan är detta för smörja?

Vad är "den riktiga mannen"?
Har alla med jämställda förhållande dåligt sex där mannen runkar på toan?
Har jämställda av manligt kön Carl Hamilton som idol?
Förlorar vi i jämställda förhållande våra sexuella fantasier, vågar vi inte prata med varandra?

Jessica Zandéns och Cecilia Gyllenhammars svar på alla kommentarer runt första artikeln finns här.
Jag läser: "Våra varmaste gratulationer till de som har innerliga levande relationer med rikt sexliv. Tyvärr visar skilsmässostatistiken att så inte alltid är fallet."

Men, skilsmässan kanske beror på att någon i förhållandet är trött på det ojämlika, att kvinnan har hand om barn och hem, att hon inte hinner träffa sina vänner. Att mannen vill ha en mer självständig kvinna, att kvinnan vill ha en man med färre machotendenser.

Kan inte alla själva få välja vad vi tänder på?
Min mardröm och det värsta jag vet är ojämlika småfeta män med kött i magen. Han har motorer och snabba bilar samt pokerspel och jakt som största intresse. Han dricker för mycket alkohol flera gånger i veckan och när han blir full slåss han. Han tycker att det är mannens ansvar att bestämma över kvinnan. Han bryr sig inte om att läsa nyheter och oroas inte alls över krig eller svält och heller inte över översvämningar, jordbävningar eller andra naturkatastrofer som skakar världen. Han tycker djur är mat och tycker kvinnan ska föda barn och stå vid spisen samt serva mannen och anser att det är coolt med män som köper sex. Han anser att invandrare ska dö en plågsam död, att man måste äga flera bilar och han tvingar sin kvinna att ha sex med honom när han vill och på de sätt han vill.

Jag tänder på jämställdhet och ett rikt intellekt. Humor. Beröring. Värme. Seniga händer. Nyfikenhet. Oberoende. Rufsigt hår. Sneda tänder. Intresse. Fräknar. Indiepop. Solbrun sandig hud. Nördighet. Vilja. Självkännedom. Empati.

Anna Ritter har skrivit detta som svar till Zandéns och Gyllenhammars försvarsartikel. Och hon har skrivit det jäkligt bra.

På tal om sex, Sydsvenskan publicerade en mycket intressant och djupgående artikel om Swingers för en vecka sedan. Artikeln innehöll i detalj hur ett halvt dygn på swingersklubb kunde gå till och innehöll tecknade bilder på nakna kroppar. Många skåningar satte morgonkaffet i vrångstrupen och kommenterade att artikeln fanns i en svensk dagstidning en måndag. Läs för allt i världen artikeln här.
Ann Heberlein kommenterade artikeln såhär.

Inga kommentarer: