onsdag 13 augusti 2008

Before the fall

På lördag är det åter igen musikfestival i Vintervikens trädgård!

Jag startar ju min två veckor långa (!!) semester på måndag, men de allra flesta arbetande svenskar har redan haft sina fyra-fem veckor och har en lång, grå, kall, otäck och arbetsam höst framför sig.
Därför anordnar Vintervikens trädgård och kulturföreningen Tellus tillsammans "Efter-semestern-festivalen". Musik- och litteraturfestivalen går av stapeln den sextonde augusti mellan 14:00 och 23:00. Artister som Svensk Pop, Pelle Ossler och Bob Hansson uppträder. Inträdet kostar 60 kronor, mat och alkohol finns att inhandla på plats. Läs mer här och här.

När jag arbetade på ett vårdhem i Oxie utanför Malmö en sommar (tror det var 2003) träffade jag en undersköterska som hade en sådan jäkla hygglig attityd till sommar-arbete. Hon tog alltid semester under vinterhalvåret. Dels för att hon ansåg det lättare att arbeta på sommaren tack vare ljus, värme, sol, bad, grönska. Men mest för att hon tyckte att sommarvikarierna var så roliga att arbeta med. Hon gillade en variation av arbetskollegor och att få lära dem det hon kunde. Snacka om att denna kvinna hjälpte arbetsgivaren.

Är det någon som hänger på?

Inga kommentarer: