måndag 18 augusti 2008

På tunnelbanan

I dag gratulerar jag alla boende längs med Stockholms tunnelbanas gröna linje (nr 18) söder om Gullmarsplan mot Farsta Strand. Grattis!

I morse 18e började nämligen tågen gå som vanligt igen efter en lång stängning på grund av upprustning av stationerna och spåren sedan i mars. Bussar har ersatt t-banan. Detta kunde man läsa i DN i mars. Detta läste jag på SL´s hemsida i förra veckan.

För även om det är trist att resa i en tunnelbanevagn, så är det nästan ett paradis i jämförelse med att må illa och trängas i en krängande snabbinbromsande buss som dessutom tar mycket längre tid än ett rälsbundet fordon.

På Stockholms tunnelbanestationers informationstavlor kan jag läsa att om spärren är obemannad och du vill resa med remsa, måste du ändå köpa biljett per sms eller i automat (ca 8 kronor dyrare per resa i zon A). Dock läser jag detta på hemsidan:
"Saknar du biljett för att du steg på vid en station som var obemannad och saknade automat? Berätta när och var du steg på för kontrollanten du möter eller när du kommer fram till en bemannad station. Då kontrolleras dina uppgifter, sedan kan du göra rätt för dig genom att köpa en biljett. "

Inga kommentarer: