Det är en skam att glasstillverkarna får kalla den frusna mjölkpulverbaserade produkt som innehåller en massa konstgjorda smak- och- konserveringsmedel för glass.
Dagens tips lyder alltså: Tillverka din egen glass.
Det är inte svårt.
Det är gott, i princip så gott att du aldrig igen kommer vilja smaka fabrikstillverkad glass.
På Konfektyrhörnan på Rådhustorget i Söderköping åt jag den här sommaren den godaste "bortagjorda" glass och sorbet jag smakat. På bilden mumsar jag vattenmelonsorbet (som smakar som vattenmelonshaken på gamla Coral bungalows på Sunset beach i Haadrin på Koh PhagNan) och len, lagom söt, violglass i våffla. Två smaker som också var väldigt estetiskt vackra i hop.
Ett bra grundrecept på gräddglass hittar du här, variera receptet till tusen!
Flera veganska varianter på glass finns här.
Lycka till!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar